BEZOEKADRES
CONTACT

T : +31(0) 614816708

E: info@panarchitects.nl

PAN ARCHITECTS
We verlenen volledige architectonische diensten in nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers en eindgebruikers, om gebouwen en plekken te creëren die een positieve invloed op het leven van mensen hebben en een genot zijn om te beleven.
PAN Architects heeft veel ervaring in het realiseren van mooie en praktische woningen, uitbreidingen en verbouwingen van huizen in Noord-Holland.
Download het Welkomstpakket voor nieuwe klanten

Een Persoonlijke Aanpak voor Elke Verbouwing 

Bij PAN Architects helpen we u graag met uw verbouwingsproject. Of het nu gaat om het vergroten van woonruimte, het realiseren van een dakopbouw op een plat dak of een volledige verbouwing, we hebben de ervaring en expertise om u te ondersteunen. We luisteren naar uw wensen en bieden praktische en innovatieve ontwerpen die perfect passen bij uw levensstijl. Bij ons kunt u rekenen op een persoonlijke en doordachte aanpak voor uw verbouwing. 

De Kracht van Empathie: Een Succesvolle Transformatie van Boerderij naar Droomhuis 

Bij PAN Architects begrijpen we de emotionele waarde die mensen hechten aan hun huis. Onze capaciteit om de visie van onze klanten te begrijpen en unieke oplossingen te bieden, blijkt uit ons bijzondere project: de transformatie van een oude boerderij naar een modern gezinshuis. De opdrachtgever had de unieke wens om zijn ouderlijk huis terug te kopen en om te vormen tot een droomhuis voor zijn eigen gezin. Door goed te luisteren en creatieve probleemoplossing toe te passen, hebben we een woning gecreëerd die de geschiedenis respecteert en voldoet aan hedendaagse woonbehoeften. 

Duurzaam bouwen voor een betere toekomst 

Bij PAN Architects staat duurzaamheid centraal in al onze projecten. We kiezen zorgvuldig materialen met minimale milieu-impact, zowel tijdens de productie als gedurende de levensduur van het gebouw. Onze focus op duurzaamheid biedt opdrachtgevers de mogelijkheid om te investeren in gebouwen die in harmonie zijn met hun omgeving en bijdragen aan een duurzamere toekomst. Ontdek meer over de financiële voordelen van een labelsprong en hoe natuur geïnspireerd ontwerpen onze mentale gezondheid bevordert. 

Onze betrokkenheid en nazorg 

Bij PAN Architects begrijpen we dat elke verbouwing maatwerk vereist. Onze betrokkenheid gaat verder dan alleen het opstellen van constructie- en bouwtekeningen. We bieden nazorg en blijven in contact met u om ervoor te zorgen dat u volledig tevreden bent met uw verbouwing en dat deze aan uw verwachtingen voldoet. Onze tevredenheid is pas compleet als u dat ook bent.. 

De voordelen van duurzaam verbouwen op een rij 

Wat betekent duurzaam verbouwen concreet voor u? Uw energierekening gaat omlaag terwijl u bij draagt aan het tegengaan van klimaatverandering. Bovendien krijgt u een verbeterd wooncomfort dankzij energiebesparende maatregelen. Er zijn specifieke leningen beschikbaar voor duurzame verbouwingen en deze komen vaak met gunstige rentetarieven. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen op een rij:

 

  • Verbeter uw wooncomfort: Door energiebesparende maatregelen te nemen, zoals isolatie of het gebruik van een warmtepomp, wordt het comfort in uw huis verhoogd. 
  • Verlaag uw energiekosten: Het verduurzamen van uw huis leidt tot een efficiënter energieverbruik, waardoor uw energierekening kan worden verlaagd. 
  • Positieve impact op het milieu: Het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het bevorderen van duurzaamheid dragen bij aan het tegengaan van klimaatverandering en het beschermen van het milieu. 
  • Extra financieringsmogelijkheden: Specifieke leningen, zoals de Verduurzamingshypotheek, bieden de mogelijkheid om extra geld te lenen, tot aan 106% van de maximale hypotheek, om energiebesparende maatregelen te financieren, zonder direct eigen geld te hoeven gebruiken. Vaak wordt de financiering binnen enkele jaren al terugverdiend. 
  • Gunstige rentetarieven: Financiële instellingen bieden vaak speciale rentetarieven voor leningen die gericht zijn op het verduurzamen van woningen, waardoor de kosten gunstiger kunnen zijn. 

Boek vandaag nog een gratis adviesgesprek

Als u geïnteresseerd bent in hoe wij u kunnen helpen uw woonsituatie te verbeteren, Volg de link naar ons gratis adviesgesprek en ontdek hoe wij u kunnen helpen. Tijdens dit vrijblijvende gesprek kunnen we samen uw wensen en de mogelijkheden bespreken. Mis deze kans niet! 

Wat is CLT en waarom is het belangrijk voor duurzame architectuur?

Cross-Laminated Timber (CLT), oftewel kruislings gelamineerd hout, is een bouwmateriaal dat steeds meer erkenning krijgt vanwege zijn duurzaamheidsvoordelen en de esthetische mogelijkheden die het biedt voor het bouwen van structuren. Als we CLT in het perspectief van duurzaamheid plaatsen, zijn er meerdere niveaus waarop dit materiaal positief bijdraagt aan zowel het bouwproces als de uiteindelijke constructie.

Verbouwing Hillegom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minimalisme in steen

Een bijzonder robuust ontworpen huis voor een gezin van drie personen. Sober en toch verfijnd biedt het huis terughoudendheid in de vertrekken die de gebruikers. Dit gebouw is een opeenvolging van externe en interne ruimten die spelen met de begrippen stevigheid en transparantie, geslotenheid en openheid, ze vullen elkaar aan om een hedendaagse leefruimte te scheppen.  

Hybride woon-werk uitbreiding

Architectonische ritmiek en samenspel tussen materiaal en de verticaliteit.

Schuurwoning Nieuwe Niedorp

Met de schuurwoning typologie als basis sjabloon, werden de massa’s opgedeeld volgens een verhoudingsleer afgeleid van de gulden snede. De verhouding van 1 staat op 1,61 staat in overeenstemming met alle zichtbare delen van de bouw, wat zorgde voor een vertrouw en logisch voorkomen van de hoofdcompositie.

 

 

Wonen aan het water

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kantoor Veghel

Het gebouw balanceert licht en massa, openheid en beslotenheid, zowel binnen als buiten. Een groot atrium van twee verdiepingen hoog verbindt de receptie en flexibele werkruimten op de begane grond met de speciale kantoren op de eerste verdieping. De gemeenschappelijke ruimte is verdeeld over de hele voorgevel, met weidse uitzichten naar buiten. De ritmische, smalle zijopeningen worden gecomplementeerd door dakramen boven het atrium in dezelfde ritmiek, zodat overal daglicht binnenvalt.

Transformatie boerderij tot stadswoning

Een gezinsvriendelijke, lichte en open omgeving te creëren: een huis met verfijnde eenvoud, intelligent ruimtegebruik, moderne hedendaagse accenten, maar met respect voor het originele gebouw.  

Over Ons

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brasserie Radboud

Het restaurant D’Moriaan is gevestigd in een van de oudste historische panden van Warmenhuizen. Na een succesvolle crowdfundingsactie kregen we de opdracht om het interieur van het restaurant opnieuw in te richten en de aangrenzende feestzaal om te vormen tot een moderne, stijlvolle brasserie.

Heerbestemming Alkmaar

Een moderne kantoor in een oud industrieel pakhuis met verborgen kwaliteiten, in de wijk Viaanse Molen in Alkmaar.