BEZOEKADRES

Stationsplein 99-301

1703 WE, Heerhugowaard

CONTACT

T : +31(0) 614816708

E: info@panarchitects.nl

PAN ARCHITECTS
We verlenen volledige architectonische diensten in nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers en eindgebruikers, om gebouwen en plekken te creëren die een positieve invloed op het leven van mensen hebben en een genot zijn om te beleven.
PAN Architects heeft veel ervaring in het realiseren van mooie en praktische woningen, uitbreidingen en verbouwingen van huizen in Noord-Holland.
Download het Welkomstpakket voor nieuwe klanten

 

De locatie ligt langs het Alkmaarse kanaal Omval-Kolhorn, in de kleine ontwikkelingslocatie Broekerwerf in Broek op Langedijk. Met een situering die zich opent naar het water, wordt de niet-orthogonale kavellijn gevolgd door een open en speelse structuur, die het gebouw een dynamische uitstraling geeft. 

De glazen vliesgevel van vloer tot dak creëert een adembenemende verbinding met het kanaal Omval-Kolhorn. 

Het bouwwerk kent een atypische indeling van ruimten, met de slaapvertrekken hoofdzakelijk aan de voorzijde van de woning, en het woongedeelte aan de achterzijde dat zich over twee verdiepingen uitstrekt. Aan de straatkant doet het huis meer gesloten aan, waardoor de privacy gewaarborgd is. Maar naar de tuin toe opent het zich volledig door middel van grote glazen schuifdeuren. Het eigentijdse huis betrekt het vrije uitzicht en de natuur rondom het pand bij het interieur, en schept een krachtige en harmonieuze band tussen het gebouw en de omgeving. 
Juist de hoge vide geeft het huis een ongekend ruimtelijk effect. De trap voegt alle verblijfsruimten samen tot één interieur. Vanaf de entresol geniet je van een weids uitzicht als ware het dat je stilletjes over het water drijft. 

 

Duurzaamheid 

De draagconstructie is vervaardigd van ‘Cross Laminated Timber’ (CLT). De opvatting dat CLT een belangrijke bijdrage levert aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk van een bouwwerk wint terrein. CLT vindt zijn oorsprong in volledig circulaire processen in de bouw, zoals koolstofvastlegging en het gebruik van FSC-hout uit duurzame bosbouw. De lagen massief gezaagd hout worden kruislings aan elkaar gelijmd, waardoor CLT een zeer veerkrachtige vorm van samengesteld hout is die het huidige bouwkundig inzicht uitdaagt. Het materiaal werd ook gekozen vanwege zijn warmte en natuurlijke eigenschappen. 

 

Colophon

Functie                               Vrijstaande woning
Plaats                                 Broek op Langedijk
Oppervlakte                       200 m2
Oplevering                         2023

 

Kijk veder

Bekijk gerelateerde projecten.

Minimalisme in steen | Nieuwbouw

Schuurwoning Nieuwe Niedorp | Nieuwbouw