BEZOEKADRES
CONTACT

T : +31(0) 614816708

E: info@panarchitects.nl

PAN ARCHITECTS
We verlenen volledige architectonische diensten in nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers en eindgebruikers, om gebouwen en plekken te creëren die een positieve invloed op het leven van mensen hebben en een genot zijn om te beleven.
PAN Architects heeft veel ervaring in het realiseren van mooie en praktische woningen, uitbreidingen en verbouwingen van huizen in Noord-Holland.
Download het Welkomstpakket voor nieuwe klanten

 

Een bijzonder robuust ontworpen huis voor een gezin van drie personen. Sober en toch verfijnd biedt het huis terughoudendheid in de vertrekken die de gebruikers. 
Dit gebouw is een opeenvolging van externe en interne ruimten die spelen met de begrippen stevigheid en transparantie, geslotenheid en openheid, ze vullen elkaar aan om een hedendaagse leefruimte te scheppen.  
In het volume zijn drie horizontale massa’s op elkaar uitgebalanceerd, waardoor een reeks terrassen, overstekken en balkons ontstaan die de gebruikers verschillende gradaties van beslotenheid bieden, en tegelijkertijd continu in open verbinding staan met de omgeving. 

 

De begane grond heeft een plan-libre indeling, eveneens met grote, glazen openingen naar de tuin en ritmisch smalle vensters naar de openbare ruimte. De verdieping heeft een grote overloop met daaromheen vier slaapkamers. Hier is de doorgang volledig geopend naar het zijbalkon, waardoor de scherpe overgang tussen binnen en buiten verdwijnt.  
De stoere, maar speelse bakstenen gevel wordt gedragen door een draagconstructie die geheel uit Cross Laminated Timber (CLT) bestaat. CLT is een stevig maar tegelijk licht, flexibel en duurzaam bouwmateriaal, dat in samenspel met de eigentijdse uitstraling van de glazen gevels een unieke, warme en natuurlijke uitstraling geeft aan het interieur. 

 

Colophon

Functie                                Vrijstaande woning
Plaats                                  Lelystad
Oppervlakte                        217 m2
Oplevering                          2023

 

Kijk veder

Bekijk gerelateerde projecten.

Wonen aan het water | Nieuwbouw

Schuurwoning Nieuwe Niedorp | Nieuwbouw